Leenan, pasin ja

Irenan tarina

Kuinka Irena sai alkunsa?

Irena-retriitit syntyi visiosta ja halusta tarjota ihmisille mahdollisuus pysähtyä ja rauhoittua kaiken suorittavan ja täynnä informaatiota ja monenlaista hälyä olevan elämämme keskellä. Lisäksi halusimme tarjota mahdollisuuden olla yhdessä merkityksellisimpien kysymysten äärellä.

Miksi juuri retriitit?

Elämme materiaalisen yltäkylläisyyden keskellä ja viihdettä ympärillä enemmän kuin pystymme vastaanottamaan. Silti moni alkaa huomata ettei helppouden ja mukavuuden maksimointi tuonutkaan kovin kestävää hyvinvointia. Sen sijaan yhä useampi kokee tyhjyyttä ja yksinäisyyttä.

Syvimmiltämme kaipaamme kaikki merkityksellisyyttä sekä yhteyden kokemista. ”Ihan hyvin menee” -keskusteluiden tilalle, jotain joka aidosti kasvattaa yhteyttä ihmisten välillä.

Irena-retriiteillä vetäydytään hetkeksi hieman sivuun arjen pyörityksestä ja tullaan jonkin yhteisen äärelle. Elämme suhteissa toisiimme ja ympäristöömme, emme ole erillisiä siitä. Siitä syntyy kestävää hyvinvointia

Millaiselle maailmankuvalle Irenan toiminta perustuu?

Mielestämme ei ole kiinnostavaa väitellä oikeassa olemisesta vaan löytää jotain yhteistä ja inspiroitua sekä kunnioittaa erilaisia tapoja etsiä totuutta ja kasvattaa tietoisuutta.

Leena on opiskellut Kehto koulussa, joka on moderni henkinen koulu. Hän on tehnyt syvällistä henkilökohtaista kasvumatkaa Vapaa tie -koulutusohjelmassa vuodesta 2018. Kehto koulu on moderni henkinen koulu, jonka opetuksessa yhdistyy erilaisten viisaustraditioiden opetukset sekä psykodynaaminen ja syvyyspsykologinen näkökulma.

Leena on päättänyt syksyllä 2022 Vapaa tie opettajatason ja tekee tällä hetkellä päätöstutkielmaa koulutusohjelmaan. Kehto koulun ohella Leena on opiskellut henkilökohtaisen ja yhteisöjen uudistamiseen kehitettyä Yhdessä luomisen -otetta, jonka teoriapohja on väitöskirjassa The Power of Being Present at Work – a Co-Creative Process Inquiry as a Developmental Approach (Takanen 2013). Lisäksi Leena on valmistunut ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi Valmentamosta 2018.

Pasi on tehnyt henkisen kasvun matkaa pitkälle joogaharjoitukseen nojaten. Yhtenä etappina matkalla on ollut astangajoogan aloittaminen 23-vuotiaana ja samohin aikoihin käteen osunut kirja Havahtuminen (Anthony De Mello). Nämä antoivat ensimmäisen kerran ymmärryksen siitä, että maailma voisi olla jotain muutakin kuin millaiselta perusarki tuntui. Joitain vuosia sitten vastaan tuli kundaliinijooga, joka tuntui tiivistävän hänen monet siihen asti oivaltamat asiat yhdeksi kokonaiseksi paketiksi. Syksyllä 2023 hän valmistuikin kundaliinijoogaopettajaksi (KRI) Kehto koulusta.

Tervetuloa yksinkertaisuuden äärelle!

Haluamme toivottaa retriiteillemme tervetulleeksi kaikki, jotka kokevat kaipuuta yksinkertaisuuden ja rauhoittumisen äärelle. 

Retriiteillä pyrimme vaalimaan yksinkertaisuutta ja rauhallisuutta sekä rentoa ja välitöntä ilmapiiriä. Vaikka hiljaisuutta vaalimalla luomme tilaa, jollekin tuoreelle tarkoituksena ei olla vain hiljaisuudessa. Annamme tilaa myös hyville keskusteluille ja muulle toiminnallisuudelle tukemaan hiljaisuudesta kumpuavan kuulemista.